Klimbos Weert is de uitdaging voor de oudere kinderen/jongvolwassenen

U vindt hier wel info over het klimbos, maar wilt u komen klimmen, ga dan naar de site van Klimbos Weert

Voel de kick in het klimbos!

Bewegen en sportief bezig zijn willen we allemaal wel. Klimmen in het klimbos zorgt hier ongemerkt voor. En je bent ook nog eens in een natuurlijke omgeving!
Voel de adrenaline en de kick als je op een hoogte van 8 meter tussen 2 bomen staat. Geniet van de bomen, planten en dieren om je heen. Kijk omlaag op de andere recreanten in het IJzeren Man gebied. En als je beneden bent geniet je van een heerlijk ijsje. Dit allemaal bij Klimbos Weert!

Klimmen is voor alle leeftijden*

Bij Klimbos Weert hanteren we geen leeftijdsgrens. Je moet minimaal een lengte hebben van 1,30 meter om te kunnen klimmen. Voldoe je aan deze lengte? Dan mag je klimmen. Ook als je pas 8 jaar oud bent bijvoorbeeld.

Je gaat een fysieke activiteit uitvoeren. Het is dus wel van belang dat je fysiek in staat bent om een parcours af te leggen. Dit moet je vooraf zelf bepalen! Na ieder parcours sta je weer veilig met twee voeten op de grond. Dan kan je zelf kiezen of je doorgaat naar de volgende moeilijkheidsgraad in het volgende parcours.

Verder is het van belang om gekleed te zijn op het klimmen. Dichte schoenen zijn verplicht. Crocs, sandalen, slippers, klompen en andere soorten open schoenen zijn niet toegestaan! De instructeur in het klimbos controleert hierop.

Tip: Er kan natuurlijk een regenbui overkomen als jij net in een parcours bezig bent met klimmen. Neem daarom altijd regenkleding of reserve kleding mee.

parcours klimbos
*Ben je onder de 18 jaar? Dan dien je vergezeld te zijn van een meerderjarige begeleider. Deze hoeft niet persé mee te klimmen maar moet wel in het Klimbos aanwezig zijn tijdens het klimavontuur!

Je klimavontuur begint bij onze blokhut tegen over de kinderboerderij. We heten je daar welkom en je dient als volwassene de vrijwaring te ondertekenen. Bij minderjarige klimmers ondertekent ook een meerderjarige deze vrijwaring.

Daarna start je bij het oefenparcours. Hier ontvang je de klimgordel en klimhelm. Ook geeft één van onze instructeurs je hier de veiligheidsinstructie. Deze is verplicht en moet je altijd volgen! De volgende stap is het afleggen van het kleine en relatief lage oefenparcours. De instructeur geeft je eventueel nog wat laatste aanwijzingen en als je dit oefenparcours goed laat zien dan mag je gaan beginnen aan parcours 1. Daarna volgt parcours 2,3 en 4 vanzelf.

Hoogte en moeilijkheid

Klimbos Weert heeft 4 parcoursen. Elke parcours heeft verschillende hindernissen. Deze hangen ook nog eens op verschillende hoogtes tussen de bomen. Sta je in het begin op een hoogte van 4 meter boven de grond. Kan je 2 parcoursen verder ineens op een hoogte van 9 meter staan. Elke hindernis is natuurlijk weer anders en vraagt om een andere techniek van jou. Van balkje op balkje stappen is natuurlijk “a piece of cake”, maar als je dan 6 meter omlaag kijkt, dan wordt het toch een stuk spannender….
Laat je dus verrassen door de verschillende hindernissen en door de verschillende parcoursen bij Klimbos Weert!